Mărirea buzelor prin injectarea cu acid hialuronic este una dintre cele mai solicitate proceduri injectabile pentru remodelare ,conturare și de înfrumusețare a acestora.
Procedura este minim invazivă și oferă buzelor mai mult volum,contur mai bine definit dar și un plus de hidratare
Intervenția este indicată persoanelor care își doresc corectarea micilor asimetrii de volum de la nivelul buzelor ,completarea volumului pierdut odată cu procesul fiziologic de îmbătrânire sau celor care doresc să iși mențină senzualitatea ,acidul hialuronic fiind hidrofil asigură o rehidratare a buzelor ,fiind indicat și persoanelor cu buze uscate,crăpate (iarna) sau cu tendință evidentă de descuamare.
CUM SE EFECTUEAZĂ PROCEDURA?
Procedura se realizează sub anestezie topică(cremă) sau injectabilă.Acidul hialuronic se injectează folosind mai multe tehnici,adaptate la rezultatele ce doresc a fi obținute,utilizând canulă atraumatică sau ace fine,astfel încât disconfortul creat să fie unul minim,urmărind obținerea rezultatelor dorite,bineînțeles rezultatele adaptate fizionomiei și dorinței pacientului.
CÂT DUREAZĂ?
Procedura durează aproximativ 30 de minute,iar disconfortul în timpul injectării este minim,deși simțim cu toții durere, fiecare persoană are propria limită de tolerabilitate.
Efectele sunt vizibile imediat post injectare,cu augmentarea și conturarea buzelor și corecția eventualelor asimetrii ,hidratarea fiind evidentă după câteva zile.
CÂT TIMP SE MENȚIN REZULTATELE?
Procedura durează aproximativ 30 de minute,iar disconfortul în timpul injectării este minim,deși simțim cu toții durere, fiecare persoană are propria limită de tolerabilitate.
Efectele sunt vizibile imediat post injectare,cu augmentarea și conturarea buzelor și corecția eventualelor asimetrii ,hidratarea fiind evidentă după câteva zile.
COMPLICAȚII FRECVENTE
Hematoame sau echimoze imediat după injectare sau în primele 24 – 72 ore de la injectare, acestea se resorb în câteva zile. Eventualele vânătăi pot dura până la o săptămână,pot fi ameliorate prin utilizarea cremelor tip arnica.Micii noduli ce pot apărea după efectuarea procedurii dispar prin masaj ușor,care se recomandă pentru următoarele zile.În anumite situații se poate reactiva,recidiva herpesul,fiind necesar tratament profilactic .
Acidul hialuronic este o substanţă care se resoarbe în timp şi care oferă o bună hidratare, volum,nu prezintă risc de alergii și este cel mai bine tolerat de către organism.
POT REMEDIA REZULTATELE?
În cazul în care vă doriți ca buzele să revină la forma și volumul lor inițial,puteți opta pentru procedura de topire a acidului hialuronic.
Aceași procedură se utilizează și în situația în care nu sunteți multumiți de rezultatul obținut în altă clinică,urmând o reinjectare la aproximativ 2 săptămâni de la injectarea hialuronidazei.
Există și proceduri chirurgicale pentru extracția chisturilor de silicon/dispozitivelor de implant,cea mai bună indicație de tratament minim invaziv sau chirurgical fiind obținută în urma efectuării consultului medical.
!!Nu este obligatoriu să obțineți rezultatele observate în imaginiile informative,fiecare corp are unicitatea lui .Persoanele cu buzele subțiri și lipsite de volum,contur sau cu asimetrii necesită mai multe proceduri pentru a obține rezultate naturale.
EXISTA CONTRAINDICAȚII PENTRU PROCEDURĂ?
- Plurialergii (lidocaină sau alte substanțe menționate pe ambalajele produselor ce se doresc a fi utilizate pentru remodelarea buzelor)
- Herpes simplex activ. În cazul în care ați suferit în trecut de erupții de herpes simplex în zona buzelor se administrează tratament preventiv înainte cu 3 zile de procedura de mărire a buzelor.
- Boli autoimune
- Infecții ale pielii sau plăgi deschise
- Tratament cu anticoagulante,antiinflamatoare, de vitamina C și E.
- Femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu pot beneficia de acest tratament.
Este interzis consumul de alcool în primele 24 de ore de la procedură, recomand efectuarea unui masaj blând al zonei injectate în primele 48 de ore,iar timp de o săptămână trebuie evitate expunerea la temperaturi extreme (saună, soare/frig/solar/crioterapie), efortul fizic intens sau lucrări stomatologice.